Varför borde man integrera sin budget- och prognosprocess med uppföljning och analys? Vi på Planacy älskar de moderna business intelligence plattformarna och anser att många bolag borde implementera ett för att kunna analysera sin verksamhet i detalj – och få ut maximalt värde från sin data.

planacy-ms-power-bi-integration -prognosprocess med uppföljning

Om ni redan har ett modernt business intelligence verktyg har ni en plattform med kraftfull funktionalitet som stödjer ert uppföljnings- och analysarbete. Ni har byggt upp en datamodell med relevant data och en dimensionell struktur med de viktigaste nyckeltalen och analysobjekten för er verksamhet. Varför inte nyttja denna investering för ert budget- och prognosarbete?

Ta tillvara på er investering

Genom att integrera er planeringsprocess med uppföljning och analys i BI-plattformen tar ni tillvara på er investering genom att återanvända datamodell och analysapplikationer. Ni får en plattform för budget, prognos och planering som speglar er BI-plattform och därmed ger en sammanhängande lösning som underlättar ett mer datadrivet och kontinuerligt arbete med den finansiella planeringen och analysen. Dessutom minskar implementationstiden för att anpassa plattformen efter er verksamhet, samtidigt som förvaltningen blir smidigare då ni i framtiden endast behöver underhålla en enda datamodell.

Om ni idag inte har ett BI-system men ändå vill investera i en plattform för budget och prognos fungerar det lika bra. Planacy erbjuder också sömlösa integrationer till Excel för att ni ska kunna utnyttja era befintliga rapportpaket och arbeta med klassiskt analysarbete av er budget- och prognosdata i Excel. Om ni sedan i efterhand vill integrera med ett BI-system för att få en sammanhängande lösning – vars enskilda komponenter tillsammans ger er en högre avkastning på investeringen – är det såklart inga problem.

Hör av dig till mig eller någon av mina kollegor så berättar vi gärna mer om hur vi ser på frågan.

Författare

Jimmy Stenqvist Evegård

jimmy@planacy.com

Linkedin

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Ladda ned vårt datablad eller se vårt inspelade webinar om balansräkning och kassaflödesprognos för att få veta med om Planacys lösning!

Produktblad  Webinars