Förfrågan skickad

Tack!

Någon från Planacy kommer att kontakta dig så snart som möjligt för att boka en tid.

120

+

Kunder

5000

+

Användare

96

%

Nöjda kunder

Gina Tricot

Gina Tricot är en svensk modekedja som grundades 1997. De levererar kläder till över 30 länder, har över 150 butiker i Skandinavien och mer än 1500 anställda. Med detta kommer ofta avancerade inköpsprocesser och prognoser.

För att förenkla och effektivisera sitt arbete med inköpsbudgetering och lagerprognostisering valde Gina Tricot Planacy, som de dessutom sömlöst har integrerat med Qlik Sense. Gina Tricot använder Planacy både för den årliga budgeten samt för sina fasta och rullande prognoser. Deras långsiktiga plan med plattformen är att strömlinjeforma process efter process för att koppla samman allt i en helhet.

gina-tricot-logo

– Vi behövde få en sanning och enbart en sanning, inte flera olika sanningar baserat på vem som presenterar.

"Med Planacy vill vi minimera användningen av Excel och få snabbare och effektivare processer som vi successivt kommer bygga ut tills hela det finansiella planeringspusslet är klart."

Joachim Modigh
CFO på Gina Tricot
actic logga

– Planacy har hjälpt oss Controllers att ta kontrollen över prognosprocessen.

“Med Planacy arbetar vi nu iterativt med rullande prognoser. Vi har skapat ett homogent arbetssätt där vi nu gör lika på samtliga anläggningar. Samt minskat administrationen för våra kollegor i den operativa verksamheten.”

Martin Lundqvist
Head of Business Controlling på Actic Group

Actic Group

Actic är en ledande friskvårdskedja med 180 anläggningar i fyra länder. Actic behövde ett system som skulle minska administrationen och effektivisera deras planeringsprocess för samtliga anläggningar och funktioner.

Med Planacy har Actic lämnat en tidskrävande budgetprocess bakom sig för ett snabbare och smidigare arbete genom rullande prognoser. Planacys plattform hanterar bland annat Actics medlemsintäkter, operativa kostnader samt valutahantering.

HSB ProjektPartner

HSB ProjektPartners process för budgetering och prognostisering är komplex och affärskritisk. Därför behöver de en plattform som kan hantera komplexiteten. Med Planacy har de nu en flexibel lösning för planering som stödjer ett flertal budgetprocesser.

När HSB ProjektPartner skulle ersätta sin dåvarande lösning från Mercur valde de Planacy för sin budget- och prognosprocess, med integration mot Qlik Sense. Huvudprocessen avser projektbudgetering av nyproduktion med drivande logik för successiv vinstavräkning (SVA). Därtill har de processer för administrativa kostnader samt förvaltningsfastigheter som möjliggör en högre detaljgrad för framtida upparbetning och prognos.

– Planacy känns fräscht och användarvänligt.

“Vi ser nu till att utnyttja denna investering till att bli mer effektiva och flexibla i vår budget- och prognosprocess.”

Robert Nauclér
Business Controller på HSB ProjektPartner

Läs mer om vårt erbjudande

Produkten Processer