Friskvårdskjedjan Actic implementerar Planacy för snabbare och smidigare arbete med rullande prognoser. Tidigare tyngdes Actic av tidskrävande budgetprocesser och var i behov av ett system som kunde underlätta och effektivisera deras planeringsprocess. Under sommaren 2019 investerade de i planeringsplattformen Planacy för att få hjälp med detta.

Med Planacy har Actic lämnat en tidskrävande budgetprocess bakom sig för ett snabbare och smidigare arbete genom rullande prognos. Bland annat kan de nu enkelt generera prognosförslag för de olika anläggningarna. Planacys plattform hanterar flera olika processer för Actics räkning, bland annat medlemsintäkter, hyres- och personalkostnader samt valutahantering.

”Planacy har hjälpt oss Controllers att ta kontrollen över prognosprocessen. Med Planacy arbetar vi nu iterativt med rullande prognoser. Vi har skapat ett homogent arbetssätt där vi nu gör lika på samtliga anläggningar. Samt minskat administrationen för våra kollegor i den operativa verksamheten.”
— Martin Lundqvist, Head of Business Controlling på Actic Group


Actic är en ledande friskvårdskedja med 180 träningscenter och 228 000 medlemmar i fyra länder. Redan 1981 öppnades deras första gym i Sverige och med 120 anläggningar från norr till söder är Sverige deras absolut största marknad. Actic strävar efter att skapa ett friskare samhälle genom att inspirera och engagera människor.

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Planacys planeringsplattform kan integreras och anpassas efter din verksamhet.

Kontakt Karriär