Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiföretag som levererar allt från helhetslösningar till specialuppdrag inom energieffektivisering. Företaget använde sig tidigare av Excel och var då beroende av manuell inmatning, men med Planacy har Elajo nu en effektiviserad konsolidering för budget och prognos som de även sömlöst integrerat med QlikView.

”Tidigare hade vi ca 100 olika Excelflikar som skulle slås ihop till en budget, vilket innebar risk för felaktigheter och gjorde oss beroende av manuell konsolidering och kontroll. Med Planacy har vi nu en modell som passar samtliga bolag, istället för att ha olika upplägg som i de tidigare Excelfilerna. Vi har också möjlighet att arbeta med prognosprocesserna på en ökad detaljnivå” förklarar Daniel Karlsson, Business Controller på Elajo.

Elajo-effektiviserar-konsolidering

 

Elajo består av två produktionsbolag, ett moderbolag och ett utvecklingsbolag, alla med olika budget- och prognosmodeller. När det blev dags att investera i ett nytt systemstöd föll valet på Planacy, bland annat eftersom plattformen kan integreras med QlikView, ett verktyg som Elajo arbetat med länge.  

”Andra system som vi tittat på löser ju både budget, prognos, och analys men i och med att vi redan hade analysdelen letade vi efter ett mindre komplext system med fokus på smidig inmatning och smarta funktioner för den finansiella planeringen” säger Daniel.

Vad ser ni som den största fördelen/nyttan med Planacy?

“Genom att använda Planacy har vi fått en tydligare koppling mellan personal och affärer. Vi ser ett klart högre engagemang bland våra 50-tal avdelningschefer som upplever att Planacy förenklat deras arbete, bland annat gällande konsolidering och kommande scenarion som kräver både mindre förberedelser och resurser. Vi är mycket nöjda” avslutar Daniel.

Läs mer om Elajo här 

Affären genomfördes tillsammans med vår partner Exsitec.  

 

Relaterade inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inte kommande webinars eller nya blogginlägg.

Prenumerera