Med över 10 000 anslutna butiker och restauranger samt 5000 anställda är foodora idag Sveriges mest populära Q-handelsplattform för hemleverans. Den kraftiga tillväxten ställer stora krav på effektiva och pålitliga processer som underlättar snabbare och bättre beslut.

”Vi är jättenöjda med Planacy som underlättar massor i budgetarbetet, vilket var ambitionen när vi gick från vår Excel-lösning till Planacy. Nu kommer vi dessutom använda systemet för mer löpande planeringsarbete också”, säger Manfred Bäckström, Business Controller på foodora.

foodora-planacy-kund

Innan foodora bytte till Planacy använde de Excel för sina budget- och prognosprocesser. Detta medförde stora utmaningar gällande underhåll och optimering av processerna, men också konsolidering av helheten vilket krävde mycket administrativ tid och manuella kontroller.

”Om något i mallarna skulle ändras så krävdes oftast att samma ändring gjordes många gånger om. Samtidigt var det svårt att hålla koll på om de kopplade korrekt när de skulle konsolideras, vilket gjorde att vi behövde lägga väldigt mycket tid på att dubbel och trippelkolla att alla siffror var korrekt länkade” förklarar Manfred.

I Planacy arbetar foodora främst med olika processer för försäljning och intäkter, direkta kostnader, centrala kostnadsfördelningar samt CAPEX (investeringar). De har även en dedikerad process för personalprognostisering samt fördelning av personalkostnader mellan de olika bolagen i koncernen.

”Med Planacy har vi större möjlighet att lägga tid på analys då vi har en säkrare struktur på vår budgetdata. Vi kan vrida och vända på data lättare än tidigare och har en trygghet i att den data vi ser även är sanningen. Vi har dessutom möjlighet att enkelt skapa och ändra alternativa scenarion”, säger Manfred.

Vad ser ni som den största fördelen/nyttan med Planacy?

”Med Planacy kan vi fatta både snabbare och bättre beslut då vi lättare kan påvisa utfall av alternativa scenarion. Vi kan även få ut vår planeringsdata på ett lättare sätt än tidigare” avslutar Manfred.

 

foodora grundades år 2015 och är en del av det globala företaget Delivery Hero som har sitt säte i Berlin. foodora finns på över 200 platser runt om i landet och har över 10000 anslutna butiker och restauranger i Sverige. Läs mer om foodora här

Affären genomfördes tillsammans med vår partner Exsitec som även implementerat lösningen.

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Planacys planeringsplattform kan helt integreras och anpassas för din verksamhet.

Boka demo  Kontakta oss