Gina Tricot är en svensk modekedja som levererar kläder till över 30 länder. I Skandinavien har de över 150 butiker, över 1500 anställda, och med e-handel i hela Europa omsätter företaget cirka 2 miljarder. Med detta kommer ofta avancerade inköpsprocesser och prognoser där det är svårt att upprätthålla kvalitén på siffrorna.

- Vi behövde få en sanning och enbart en sanning, inte flera olika sanningar baserat på vem som presenterar, säger Joachim Modigh som är CFO på Gina Tricot.

För att förenkla och effektivisera sitt arbete med inköpsbudgeten och lagerprognosen valde Gina Tricot Planacy, som de dessutom sömlöst har integrerat med sin Qlik Sense business intelligence plattform.

- Vi behövde strukturera alla olika budgetar och få dem att hänga ihop, vilket Planacy har hjälp oss med. Integrationen till Qlik Sense har dessutom gett oss en mer sammanhängande lösning som stödjer ett kontinuerligt arbete med analys och planering, säger Hanna Gerhardsson Senior Purchase Controller Manager på Gina Tricot.

Gina Tricot använder Planacy både för den årliga budgeten samt för sina fasta och rullande prognoser. Deras långsiktiga plan med plattformen är att strömlinjeforma process efter process för att koppla samman allt i en helhet.

- Med Planacy vill vi minimera användningen av Excel och få snabbare och effektivare processer som vi successivt kommer bygga ut tills hela det finansiella planeringspusslet är klart, avslutar Joachim Modigh.

Gina Tricot grundades 1997 och har en stark passion för mode. Deras målsättning är att erbjuda sina kunder en ny och intressant shoppingupplevelse. Läs mer om Gina Tricot här

Affären genomfördes tillsammans med vår partner Drake Analytics.

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Läs kundcase Om Planacy