Palette Software levererar kraftfulla och intuitiva lösningar för purchase-to-pay och elektronisk fakturahantering till över 2500 företag och organisationer över hela världen. Planacy levererar i sin tur en effektiv och smidig lösning för budget, prognos och planering till Palette Software, vilken de sömlöst integrerat med Microsoft Power BI.

palette-software-planacy

Innan Palette Software investerade i Planacys systemstöd skötte de all sin finansiella planering i Excel. Då flera anställa på bolaget är involverade i att lämna input till budgeten var deras största problem konsolidering och versionshantering.

- Den allra största nyttan med Planacy är att plattformen har förenklat vårt arbete med konsolidering och versionshantering. Att vi dessutom automatiskt får in vår prognos i Power BI är också en stor fördel, säger Sylvia Andersson, CFO på Palette Software.

I Planacy arbetar Palette Software med försäljnings- och intäktsbudgetering, kontrakt, transaktionsintäkter, kostnads- och personalbudgetering. Företagets utfall hämtas in till Planacy från deras affärssystem Netsuite, och Planacy föder i sin tur Microsoft Power BI och möjliggör därmed djupare analyser.

- För oss är det viktigt att processen hänger. Vi har vårt eget system Palette integrerat med Netsuite för AP-automation. Att få till planeringsarbetet, automatiserad inhämtning av utfallsdata in till planeringsverktyget och sedan automatiskt få in prognosen till Power BI är en fortsättning på vår digitaliseringsresa, avslutar Sylvia.

Palette Software grundades i Sverige år 1993 och var då med och myntade begreppet ”elektronisk fakturahantering”. Idag drivs deras utveckling av att eliminera manuella moment genom att automatisera samtliga interaktioner mellan budget, inköp, leverans, avtal och faktura – så att den sistnämna i processas automatiskt i systemet. Läs mer om Palette Software här

Affären genomfördes tillsammans med vår partner Exsitec

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Planacys planeringsplattform kan helt integreras och anpassas för din verksamhet.

Boka demo  Kontakta oss