Sandqvist kundcase

Sandqvist är ett svenskt bolag som med ett stort fokus på hållbarhet och miljövänligt material erbjuder stilrena väskor med minimalistisk design. Innan Sandqvist implementerade Planacy år 2020 använde de Excel som sitt primära verktyg för finansiell planering. 

"En stor utmaning för oss var att vi la mycket tid på att uppdatera mallar, och även på att se till att alla arbetade i rätt Excelfil. Hela upplägget kändes osäkert", förklarar Karin Jacobsen, Head of Supply & Operations på Sandqvist.  

Med hjälp av Planacy har Sandqvist inte bara minimerat det manuella arbetet utan också fått en mer tillförlitlig budget och prognos. I Planacy arbetar de med flera olika processer så som försäljning, personal, OPEX, investeringar och likviditet samt detaljerad inköps- och lagerhållningsplanering.  

"Planacy har förenklat och effektiviserat samtliga processer och gjort det möjligt för oss att arbeta mer drivarbaserat", berättar Karin.  

Sandqvist har även integrerat Planacys kraftfulla lösning för budget, prognos och planering med QlikSense business intelligence, vilket kombinerat ger en sammanhängande lösning som stödjer ett mer kontinuerligt och datadrivet arbete med analys och planering.  

"Vi är supernöjda med integrationen mellan systemen som gett oss en smidig och sömlös helhet med enklare planering och uppföljning", säger Karin.  

Financeteamet på Sandqvist är mycket nöjda med Planacy och tycker att plattformen haft en positiv inverkan på deras finansiella planering. 

"Den största nyttan vi ser med Planacy är helt klart att hela vår budgetprocess är mycket säkrare och effektivare nu. Bara tiden vi sparar och säkerheten i prognoserna och processerna är i sig värt varenda krona", avslutar Karin.  

Sandqvist grundades 2004 av de tre barndomsvännerna Anton, Daniel och Sebastian. Som friluftsälskare bosatta i Stockholm saknade de väskor som kunde användas både i stan och i skogen. Därför har Sandqvist sedan starten kombinerat hög funktionalitet och stilren, minimalistisk design, med ett tydligt fokus på hållbara och miljövänliga material.

Besök Sandqvist

 

Affären genomfördes tillsammans med vår partner Exsitec 

Relaterade inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inte kommande webinars eller nya blogginlägg.

Prenumerera