Ett minst sagt annorlunda år börjar närma sig sitt slut. Likaså är budgetarbetet troligtvis över och många kan börja pusta ut efter en budgetprocess som jag vågar påstå har varit mer krävande än vanligt. Troligen har ni i år även varit tvungna att göra fler prognoser än vanligt för att få en ordentlig och uppdaterad överblick av hur ert företag presterar (eller kanske om ni rentav kommer att klara er igenom denna svåra tid).

Om ni använder Excel för att få en uppdaterad prognos och budget, har ni troligen spenderat oändliga timmar på att klippa och klistra in referensdata i samtliga Excelfiler, för att inte tala om tiden ni troligen lagt på att sedan få ihop en konsoliderad version genom att återigen klippa och klistra mellan alla olika Excelark. Som grädden på moset har ni säkert även lagt väldigt mycket tid på milslånga mailtrådar där ni frågat er ”Är det version ’7.1’ eller version ’7.1 – ny’ som är den senaste till budgetarbetet?”.

uppdaterad prognos

Förenkla och effektivisera budgetarbetet

När vi nu blickar mot ett nytt år och därmed nya möjligheter, se då till att undvika det tidskrävande och manuella arbete ni fått uthärda detta år. Med hjälp av en modern planeringsplattform kan ni automatisera era processer, så att ni kan lägga mer tid på det som är viktigast och mest värdeskapande för er verksamhet. För visst hade det varit roligare att kunna ha en ständigt uppdaterad prognos baserat på senaste utfallet, snarare än att lägga tid på att klippa och klistra data i Excel?

Läs också: Hur vet man när det är dags att lämna Excel?

Hur väljer ni systemstöd?

Oavsett vilket systemstöd ni väljer är det viktigt att tänka på att plattformen bör vara enkel att använda och ska kunna anpassas efter er verksamhet och era behov. Självklart bör plattformen även kunna vidareutvecklas och anpassas när verksamheten eller omvärlden förändras. Om du vill ha mer tips på vad en modern planeringsplattform bör ha för funktionalitet så listar vi det i detta blogginlägg.

Vad kostar ett systemstöd för budgetering?

Idag vet de allra flesta att det finns bättre och mer moderna alternativ för hantering av budgetprocesser, som ger mer kontroll och bättre framåtblick – och priset behöver inte vara ett problem.

Eftersom vi på Planacy är transparenta med vår prismodell kan ni använda den som måttstock i er beslutsprocess. Gör bara en prisförfrågan här så kommer du få priset skickat direkt till din inkorg.

Om du skulle vilja prata med en av våra planeringsexperter för att få en bättre bild av hur Planacys systemstöd kan hjälpa just er är du välkommen att ta kontakt med oss eller demo när som helst.

Författare

Emelie Svensson

Business Developer & Planning Specialist

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Planacys planeringsplattform kan helt integreras och anpassas för din verksamhet. Kontakta gärna oss så berättar vi mer.

Boka demo Kontakta oss