”Planacys dynamiska planeringsverktyg ligger helt rätt i tiden”

Efter den lyckade nyemissionen under hösten 2020 vill man på Planacy bredda och stärka bolagets styrelse genom att plocka in Stina Treven som ny styrelseordförande. Stina kommer tillföra mycket värdefull kunskap för bolagets fortsatta expansion.

”Vi är extremt glada att få in Stina i bolagets styrelse, särskilt då hon har en bred bakgrund och mycket erfarenhet från snabbväxande bolag. Stina breddar kompetensen i rummet och med henne som ordförande kan vi öka vårt fokus på smart expansion och skalbar tillväxt”, säger Jimmy Stenqvist Evegård, VD på Planacy.

stina-treven-citat

Planacys tidigare ordförande Mattias Nilsson, representant för bolagets största ägare MBI Intressenter samt grundare av Millnet BI, sitter kvar i styrelsen när Stina Treven tar över rollen som ordförande. Stina har en väldigt bred bakgrund och lång erfarenhet av ledarskap i näringslivet både som VD och ledamot i olika styrelser. Idag sitter hon bland annat i styrelsen för Agricam, Precio Fishbone samt Isolve.

"Jag ser verkligen fram emot att få bidra med mina erfarenheter gällande vad som är viktigt för att lyckas i just den fas som Planacy befinner sig i nu, där man har en välfungerande produkt som ligger helt rätt i tiden och där man behöver skala upp kommersiellt. Nyckeln är att ta strategisk höjd, ha bra förståelse för behoven i den operativa verksamheten samt ligga nära kund och marknad”, säger Stina Treven.

Stina är van vid att arbeta med mindre entreprenörsdrivna bolag med repetitiva intäkter som affärsmodell och har framgångsrikt expanderat bolag internationellt. Hon ser stor potential både i Planacys produkt och affärsmodell.

”Ett agilt arbetssätt i det strategiska och finansiella arbetet är väldigt viktigt, speciellt i den alltmer snabbföränderliga värld som vi lever i. Man ska kolla framåt, men vara flexibel och kunna anpassa sig. Därför tror jag att behovet av ett enkelt, kvalitativt och dynamiskt planeringsverktyg bara kommer att öka i framtiden. Vi ligger helt rätt i tiden. Nu gäller det att verkligen växla upp och få ut det här på bredare front. Hur vi ska växa är en väldigt viktig strategisk fråga och mitt huvudfokus”, förklarar Stina.

I höstas genomförde Planacy en rekordemission tillsammans med investeringsplattformen Pepins och trots en viss oro på marknaden under 2020 uppvisar Planacy en stark tillväxt om över 40% av sina repetitiva intäkter.

”Glädjande är inte bara tillväxten, utan även den låga churnen och höga kundnöjdheten samtidigt som betydelsen av vår plattform ökat. Allt fler företag förstår värdet av att arbeta mer datadrivet och kontinuerligt med de finansiella planerna för att optimera verksamheten. Vi befinner oss i en stark position och med Stina möjliggör vi att stärka den ytterligare,” avslutar Jimmy Stenqvist Evegård.

Relaterade inlägg

Vill du veta mer?

Planacys planeringsplattform kan sömlöst integreras och anpassas efter din verksamhet.

Boka demo Kontakta oss